Consultar ensayos de calidad


Arte paleocristiano



Judith Cacho
1r Bat
Arbres sintètics
Arbres sintètics, la solució a l'escalfament global
El CO2 és considerat el principal gas causant de l'escalfament global. En gran part, el seu origen està en la crema de combustibles fòssils (carbó, gas, petroli, fusta), utilitzat, per exemple, per impulsar vehicles i avions.


El CO2 és absorbit de forma natural pels boscos i l'oceà. No obstant això, el cicle natural del carboni es pot alterar per l'emissió artificial de grans quantitats d'aquest gas. En superar la capacitat d'absorció natural, a la qual cosa no ajuda el fet que la superfície de boscos a tot el planeta sigui cada vegada menor, el CO2 s'acumula a l'atmosfera produint el conegut com a efecte hivernacle.



Klaus Lackner, geofísic i inventor dels arbres sintètics

Segons el seu inventor, el doctor Klaus Lackner, geofísic del Centre d’Enginyeria de la Terra de la Universitat de Columbia a Nova York, ens afirma que aquestes màquines estan estructurades com torres d’alta tecnologia amb materials especials absorbents i amb branques similars a les
d'un pi, amb agulles fetes de material plàstic capaç d’absorbir el diòxid de carboni a mesura que flueix l'aire, però a una velocitat gairebé mil vegades més ràpida, i de la mateixa manera que fan els arbres naturals,mantenir-lo al seu interior. Un dels avantatges d'aquests arbres sintètics respecte als naturals és que necessiten la llum solar per a funcionar.

Els arbres sintètics atraparien el CO2 amb un filtre on seria comprimit com a diòxid de carboni líquid, fet que possibilitaria enterrar-lo i emmagatzemar-lo a la profunditat de la terra.

Cada màquina creada d'aquesta manera comptaria amb 30 filtres que en total farien uns 2 metres d'alçada i un metre d'amplada, i podria absorbir una tona de diòxid de carboni al dia. Això permetria eliminar una quantitat de gas equivalent al que produeixen 20 cotxes.
A partir d'aquestes estimacions, es necessitaria milions d'unitats d'arbres sintètics perquè l'absorció de C02 fos significativa a nivell planetari.
Pel que fa al cost econòmic, s'estima que cada màquina podria costar uns 22000 euros.
Pel que fa al cost ambiental, caldrà valorar l’impactar tant pel que fa al contingut, però també al volum dels tanques contenidors- que pot tenir pel sol i pel planeta el emmagatzematge de tot el C02 capturat.



En la Civilización Maya, los sacerdotes eran los encargados de descifrar los designios sobrenaturales, para explicar la cosmogonía y formación.

En Colombia, se destaca el trabajo en oro y cobre de las culturas Quimbaya, Manabí, San Agustín, Esmeraldas, Chibcha, Calima y Tairona. Este tipo de elementos se elaboraban mediante el procedimiento artesanal de la cera perdida, así como lafabricación de finísimas laminas decoradas con motivos de alambre o cintas, y figuras antropomorfas muy estilizadas en estos metales. También tejían telas de algodón y trabajaban la ceramica realizando las mismas figuras antropomorfas estilizadas que hoy en día es posible apreciar en museos de Colombia y de todo el mundo. Bellísimas expresiones de las artes en orfebrería (e incluso de 'tumbaga') que han sobrevivido a ser fundidas por los conquistadores y posteriores 'huaqueros' aún se pueden admirar en el Museo del Oro de Colombia.

Los indígenas kunas de Panama son famosos desde antes de la conquista hasta hoy por su excelente técnica textil. La expresión mas importante de lo anterior son las molas, tradición que tiene sus inicios en la pintura del cuerpo (tatuajes), que luego fue transferida a la tela. También en Panama se aprecia una cultura emparentada con la chibcha: la Cocle elaboradora de excelente metalurgia.

En Ecuador la cultura de la isla de La Tolita ubicada en el Océano Pacífico y datada entre el 600 y el 100 a.c. produjo piezas de oro, cobre y platino únicas en cuanto a sus dimensiones, ya que son notablemente pequeñas. Narigueras en forma de aro, orejeras en forma de carrete, clavos nasales, figuras antropomorfas y bezotes formados con numerosas bolitas que dan la idea de una flor, pendientes de filigrana y anillos con piedras. También eran famosos comerciantes de su arte, y sus obras fueron apreciadas en todo el continente Americano. Se han encontrado piezas de esta culturaen regiones muy distantes a Ecuador.

En el Perú encontramos a civilizaciones como las de Caral (una de las primeras civilizaciones del planeta), Casma, Chavín, Moche/Mochica, Paracas, Nazca, Chan Chan, Etén, entre las expresiones artísticas mas impresionantes de la civilización quechua se hallan los templos, los palacios, las obras públicas ('tambos', 'collcas', pucaras, caminos, puentes, acueductos) y las ciudades-fortalezas estratégicamente emplazadas, como Machu Picchu. Enormes edificios de mampostería encajada cuidadosamente sin argamasa, como el Templo del Sol (Coricancha) en Cuzco, fueron edificados con un mínimo de equipamiento de ingeniería. Otros logros destacables incluyen la construcción de puentes colgantes a base de sogas (algunos de casi cien metros de longitud), de canales para regadío y de acueductos. El bronce se usó ampliamente para herramientas y ornamentos. También destacan su técnica textil que todavía en la actualidad es posible ver en el Perú actual. En toda América también destaca el Arte plumario como importante forma de expresión de todos los pueblos indígenas.

NEOLÍTICO

El neolítico, es la 3ª etapa de la Prehistoria.
Se inicia en el 7.000 a.C. y concluye en el 4.000 a.C. Es una época de cambio transcendental

- Se pasa de la economía depredadora a la productiva.
- Este cambio produce cambios en todos los aspectos de la vida (sociales, forma de vida, mentalidad). A este cambio se le llama Revolución neolítica.
- Antes se definía el Neolíti També caldria reflexionar si la producció d'aquests arbres sintètics s'ha de considerar com una mesura extraordinària dins d'un conjunt d'un pla de xoc a nivell planetari o si s'ha d'incorporar com un nou element necessari en aquesta nova era.


Política de privacidad